Aanvraag subsidie werkdrukvermindering primair onderwijs leidt tot werkstress, of toch niet?

Afgelopen week heeft het ministerie voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media bekend gemaakt dat zij € 400.000 beschikbaar stellen aan 50 scholen, dat is maximaal € 8.000 per school voor het verminderen van de werkdruk. Het is ons werk om als firestarters bij ‘Boven de Streep’ scholen te helpen om van werkdruk naar werkplezier te komen. Wij beseffen ons ook dat € 8.000 niet het probleem van werkdruk oplost, daar is veel meer geld voor nodig. Toch zijn wij van mening dat je zelfs met € 8.000 voor een gemiddelde basisschool een mooie stap kunt maken in het verminderen van de werkdruk.

Wij willen basisscholen helpen bij het doen van de subsidie aanvraag voor werkdrukvermindering.

Het aanvragen van subsidie is vaak een helse klus, zeker als je als school al werkdruk ervaart. Als je ziet wat voor eisen de overheid allemaal stelt om in aanmerking te komen voor de subsidie aanvraag dan kan ik me goed voorstellen dat heel veel scholen, naast de werkdruk die ze al hebben, juist hier werkstress van krijgen. Ik vind het goed dat er eisen zijn, het is natuurlijk niet de bedoeling dat er misbruik wordt gemaakt van subsidieregelingen. Maar als je ziet wat je in dit geval allemaal moet om (hopelijk) in aanmerking te komen voor de subsidie van € 8.000 dan zullen veel basisscholen zich wel twee keer achter hun oren krabben voor ze er aan gaan beginnen.

Wat zijn de stappen om de subsidie regeling werkdrukvermindering.

Omdat wij scholen vaker helpen zijn wij waarschijnlijk meer thuis in het aanvragen van subsidies. Wij hebben het één en ander uitgezocht en verzameld. Hieronder beschrijf ik welke stappen je op zijn minst moet nemen om in aanmerking te komen. De meeste stappen spreken voor zich en vragen niet zoveel werk. Maar er zijn twee stappen die juist wel veel werk en tijd vragen. En het frappante is dat je deze keer geen tijd hebt, verhoogd of verlaagd deze aanvraag nu de werkdruk. Misschien moet je het zien als eerst het zuur en dan het zoet. De twee stappen die ik bedoel zijn het maken van een plan van aanpak en het opstellen van de begroting.
1. Maak een plan van aanpak (als je verder leest kun je gratis onze versie downloaden 😉 )
2. Maak een begroting. (zie 1)
3. Vul het digitale formulier op de subsidie site van de overheid in.

Plan van Aanpak voor het aanvragen van werkdrukvermindering subsidie.

De kans is vrij groot dat je als basisschool graag goede, ervaren en professionele ondersteuning wil hebben als het gaat om werkdrukvermindering. Voordat je aan de aanvraag kunt beginnen moet je dus ook nog eerst op zoek gaan naar een partij die daarbij kan helpen. De vraag is of zij tijd hebben, en als ze tijd hebben hoeveel geld je dan moet investeren om een plan van aanpak te laten schrijven. Ik denk dat je ondertussen wel begrijpt dat je tegen de tijd dat je dit allemaal hebt gedaan er al 50 andere scholen zijn die de aanvraag voor de subsidie werkdrukvermindering al hebben ingediend. Of misschien juist niet, omdat ze allemaal met dit (tijdrovende) bijltje moeten hakken.

Wat is dan de oplossing als ik als basisschool tijdig de subsidie aanvraag voor werkdrukvermindering wil indienen.

Met onze ervaring en de gedane projecten is het vrij simpel om een plan van aanpak te schrijven wat voldoet aan de eisen van het ministerie voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. Sterker nog dit hebben we gedaan, en ook met daarbij een separate begroting. We hebben gekeken wat we maximaal aan kunnen bieden aan basisscholen wat binnen de € 8.000 valt, maar nog belangrijk wat ook echt effect sorteert en dan niet alleen op de korte termijn maar juiste op de middellange termijn. En dat is gelukt, we hebben een programma samen kunnen stellen waar alles inzit: onderzoek, oplossingen bedenken, trainen / coachen leraren en implementeren van de oplossingen.
Omdat wij juist werkdruk willen verlagen en nog veel liever werkplezier verhogen kun je als basisschool gratis het plan van aanpak voor het aanvragen van de subsidieregeling werkdrukvermindering downloaden op onze site.

Plan van Aanpak + Begroting Subsidieaanvraag Werkdrukvermindering.

Ga naar onze informatie pagina werkdrukvermindering, waar je alle informatie vindt om de aanvraag te doen en het plan van aanpak en de begroting gratis kunt downloaden. Zodat je snel de aanvraag in kunt dienen om een begin te maken met de werkdrukvermindering op jouw basisschool. Mocht je nog vragen of hulp nodig hebben bij het doen van de subsidie aanvraag dan helpen we je daar tot 16 januari 2018 graag en gratis bij.